Te Wa Wines Pinot Noir vin rosu sec 0,75 litri, 14% alcool, recolta 2019

Te Wa Wines (in maori, Te Wa inseamna „timpul va spune”) este o casa de vinuri din Republica Moldova infiintata prin colaborarea a doua moldovence pasionate de vinuri, care au indraznit sa viseze la cele mai bune vinuri din terroir-ul moldovenesc si care au cutreierat lumea din Napa Valley pana in Noua Zeelanda in cautarea celor mai rafinate experiente vinicole. Conform articolului de prezentare de pe site-ul casei de vinuri, „in inima vinurilor Te Wa stau dragostea pentru natura si experientele hedoniste ce nu pot fi cumparate, ca de exemplu, libertatea de a savura ore bune un peisaj superb sau armonia trairii placerilor simple inspirate de natura”.

Podgoria se afla in partea sud-estica a Moldovei, in lunca Nistrului inferior, in preajma s. Talmaza, regiunea viti-vinicola cu indicatie geografica protejata Stefan-Voda.

Pinot Noir 2019 impresioneaza prin aroma sa puternic fructata, unde prevaleaza ciresile negre salbatice si un amalgam intreg de pomusoare rosii si negre de padure. In gust, mixtura de ciocolata neagra si aceleasi pomusoare socoase de padure, cu tenta de ciuperci proaspete si un final usor condimentat. Acest vin are totodata si puritate si bogatie, cu tanine dense, dar matasoase, care combina armonios cu aciditatea fina si mineralitatea savuroasa.

EAN 4842140000146

Descriere

Date despre vinificatie:

  • Culesul: 100% recolta manuala selectiva, in ladite de 10 kg. Preracirea strugurilor pana la +4 °C.
  • Fermentarea: criomacerarea mustuielii 4 zile, fermentarea cu mix de levuri indigene si selective.
  • Maturarea: 75% din vin, in vas din inox, 8 luni in contact cu sedimentul de drojdie fin, cu batonnage si monitorizare grijulie a evolutiei, pentru ai reda textura cremoasa si plinete a gustului. 25% din vin maturat 8 luni in butoi de stejar carpatic (transilvanean) nou.
  • Imbuteliat: 23 noiembrie 2020.

Temperatura de servire: 18 – 20 °C.

Asocieri culinare: preparate din carne de vita, caprioara si iepure.

Caracteristici

Culoare Rosu
Cupaj Nu
Gust Sec
An 2019
Soi Pinot Noir
Regiune Stefan-Voda
Alcool 14 %
Litraj 0,75 litri
Origine Moldova