Minis Terios Sauvignon Blanc vin alb 0,75 litri, 13% alcool, recolta 2021

Vinaria Minis Terrios a fost creata in anul 2013, in Chisinau, capitala Moldovei. A fost un proiect gandit spontan care, datorita entuziasmului si muncii neincetate a fondatorilor, s-a transformat dintr-o simpla schita desenata pe un servetel intr-o vinarie functionala in mai putin de 4 luni. Desi era aparent imposibil, primul vin, Merlot Minis Terrios 2013, a aparut pe piata Moldovei in anul 2014 si a fost primit cu bratele larg deschise de catre consumatorii locali. Strugurii din care este produs vinul sunt crescuti pe propriile plantatii, in satul Haragis, raionul Cantemir (regiunea sudica Valul lui Traian). Desi este una din cele mai mici vinarii din tara, produsele vinariei au fost deja exportate in state precum Romania, Canada, Japonia, Olanda etc.

„Minis terrios” inseamna mici terenuri cu caracter puternic, ce se transmite si oamenilor care le lucreaza, care produc acest vin si care il degusta cu placere. Pe langa bobitele alese cu grija, vinurile Minis Terrios contin o doza considerabila de pasiune, entuziasm si inspiratie, dar si numeroasele vise ale producatorilor de a face astfel lumea cu o bobita mai buna.

EAN 4841800000984

Descriere

Sub deviza de pe eticheta „Admir lucrurile aparent imposibile”, Minis Terios Sauvignon Blanc este un vin parfumat si plin de viata. Aroma, gustul si post-gustul lui sunt intr-o armonie perfecta. Primul nas inunda cu parfum de flori de tei, multa miere si caise uscate, ideal echilibrat pentru gustul celor mai capriciosi la capitolul aciditate. Apoi vine un gust bogat, plin de tipicitate, completat de post-gustul energizant cu note minerale. Te trimite la mare sau intr-un camp proaspat cosit, in bataia vantului. Se asociaza culinar de minune cu fructe de mare si peste, branzeturi si cascavaluri fine.

Specificatii:

  • Soi: Sauvignon Blanc
  • Gust: Sec
  • Culoare: alb
  • Alcool: 12,5 %
  • Recolta: 2019
  • Regiunea: IGP Valul lui Traian
  • Tara: Republica Moldova
  • Temperatura: 6-8 grade C

Caracteristici

Culoare Alb
Cupaj Nu
Gust Sec
An 2021
Soi Sauvignon Blanc
Regiune Codru
Alcool 13 %
Litraj 0,75 litri
Origine Moldova