Minis Terrios Rose vin rose 0,75 litri, 13,5% alcool, recolta 2021

Vinaria Minis Terrios a fost creata in anul 2013, in Chisinau, capitala Moldovei. A fost un proiect gandit spontan care, datorita entuziasmului si muncii neincetate a fondatorilor, s-a transformat dintr-o simpla schita desenata pe un servetel intr-o vinarie functionala in mai putin de 4 luni. Desi era aparent imposibil, primul vin, Merlot Minis Terrios 2013, a aparut pe piata Moldovei in anul 2014 si a fost primit cu bratele larg deschise de catre consumatorii locali. Strugurii din care este produs vinul sunt crescuti pe propriile plantatii, in satul Haragis, raionul Cantemir (regiunea sudica Valul lui Traian). Desi este una din cele mai mici vinarii din tara, produsele vinariei au fost deja exportate in state precum Romania, Canada, Japonia, Olanda etc.

„Minis terrios” inseamna mici terenuri cu caracter puternic, ce se transmite si oamenilor care le lucreaza, care produc acest vin si care il degusta cu placere. Pe langa bobitele alese cu grija, vinurile Minis Terrios contin o doza considerabila de pasiune, entuziasm si inspiratie, dar si numeroasele vise ale producatorilor de a face astfel lumea cu o bobita mai buna.

EAN 4841800000397

Descriere

Minis Terrios Rose este un vin rose sec obtinut din soiuri de struguri Merlot si Pinot Noir, cultivati in zona vitivinicola Codru (Republica Moldova). Este un vin proaspat, cu arome de fructe rosii de vara, bine echilibrat, un vin sprinten si temperamental, cu gust proaspat, care abunda in miresme dulci de cirese, capsuni si pepene verde proaspat feliat. Insoteste perfect aperitivele si fructele de mare. Potoleste formidabil arsita zilelor de vara.

Specificatii:

  • Soi: Cabernet Sauvignon
  • Gust: Sec
  • Culoare: roze
  • Alcool: 13,5 %
  • Recolta: 2021
  • Regiunea: IGP Valul lui Traian
  • Tara: Republica Moldova
  • Temperatura: 8-10 grade C

Caracteristici

Culoare Rose
Cupaj Nu
Gust Sec
An 2021
Soi Cabernet Sauvignon
Regiune Codru
Alcool 13,50 %
Litraj 0,75 litri
Origine Moldova