Minis Terrios Rosu Imparat vin rosu 0,75 litri, 14,9% alcool, recolta 2019

Vinaria Minis Terrios a fost creata in anul 2013, in Chisinau, capitala Moldovei. A fost un proiect gandit spontan care, datorita entuziasmului si muncii neincetate a fondatorilor, s-a transformat dintr-o simpla schita desenata pe un servetel intr-o vinarie functionala in mai putin de 4 luni. Desi era aparent imposibil, primul vin, Merlot Minis Terrios 2013, a aparut pe piata Moldovei in anul 2014 si a fost primit cu bratele larg deschise de catre consumatorii locali. Strugurii din care este produs vinul sunt crescuti pe propriile plantatii, in satul Haragis, raionul Cantemir (regiunea sudica Valul lui Traian). Desi este una din cele mai mici vinarii din tara, produsele vinariei au fost deja exportate in state precum Romania, Canada, Japonia, Olanda etc.

„Minis terrios” inseamna mici terenuri cu caracter puternic, ce se transmite si oamenilor care le lucreaza, care produc acest vin si care il degusta cu placere. Pe langa bobitele alese cu grija, vinurile Minis Terrios contin o doza considerabila de pasiune, entuziasm si inspiratie, dar si numeroasele vise ale producatorilor de a face astfel lumea cu o bobita mai buna.

EAN 4841800000960

Descriere

Minis Terrios Rosu Imparat este un vin de poveste, tare la caracter, arogant in arome, dar catifelat la straie. Propune un parfum de cirese amare, cu nuante fine de ciocolata, rodie si eucalipt. A fost maturat in butoaie de stejar francez timp de 15 luni. S-a impus deja ca un vin pentru boieri mari si domnite alese, ca si cum s-ar povesti ca a fost o data ca niciodata un Rosu Imparat… A fost produs in editie limitata de 5000 sticle, ca un vin cupaj de tip Feteasca Neagra (50%), Merlot (25%) Cabernet-Sauvignon (25%).

Specificatii:

  • Soi: cupaj (Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra, Merlot)
  • Gust: Sec
  • Culoare: rosu
  • Alcool: 14,9 %
  • Recolta: 2019
  • Regiunea: IGP Valul lui Traian
  • Tara: Republica Moldova
  • Temperatura: 15-18 grade C

Caracteristici

Culoare Rosu
Cupaj Da
Gust Sec
An 2019
Soi Feteasca Neagra, Merlot, Cabernet Sauvignon
Regiune Codru
Alcool 14,90 %
Litraj 0,75 litri
Origine Moldova