Te Wa Wines Cabernet Sauvignon, Merlot, Saperavi (Cupaj) vin rosu sec 0,75 litri, 13,5% alcool, recolta 2020

Te Wa Wines (in maori, Te Wa inseamna „timpul va spune”) este o casa de vinuri din Republica Moldova infiintata prin colaborarea a doua moldovence pasionate de vinuri, care au indraznit sa viseze la cele mai bune vinuri din terroir-ul moldovenesc si care au cutreierat lumea din Napa Valley pana in Noua Zeelanda in cautarea celor mai rafinate experiente vinicole. Conform articolului de prezentare de pe site-ul casei de vinuri, „in inima vinurilor Te Wa stau dragostea pentru natura si experientele hedoniste ce nu pot fi cumparate, ca de exemplu, libertatea de a savura ore bune un peisaj superb sau armonia trairii placerilor simple inspirate de natura”.

Podgoria se afla in partea sud-estica a Moldovei, in lunca Nistrului inferior, in preajma s. Talmaza, regiunea viti-vinicola cu indicatie geografica protejata Stefan-Voda.

Un vin cu trasaturi nobile chiar incepand cu aspectul sau. La doi ani de maturare in butoi francez si romanesc in raport 75:25, si-a pastrat culoarea de un rosu mai mult spre intens, decat spre mediu, cu nuante usor caramizii, dar care oricum subliniaza aspectul „viu“ al acestei culori. Buchetul bogat, cu note de marmelada din mix de fructe si pomusoare rosii, vanilie, ciocolata si cafea, usor condimentat. Gustul plin, intens, „cald“, bine structurat, cu tanine matasoase si postgust lung, desavarsit. Lemnul perfect integrat, dar lasa in evidenta potentialul vinului si caracterul sau nobil.

EAN 4842140000160

Descriere

Date despre vinificatie:

  • Culesul: 100% recolta manuala selectiva, in ladite de 10 kg. Preracirea strugurilor pana la +4 °C.
  • Fermentarea: criomacerarea mustuielii 4 zile, fermentarea cu mix de levuri indigene si selective.
  • Maturarea: vin maturat 24 luni in butoi de stejar francez (60%), carpatic (25%) si american (15%) de turnarea a doua.
  • Imbuteliat: 23 decembrie 2020.

Temperatura de servire: 18 – 20 °C.

Asocieri culinare: se completeaza bine cu un platou de cascaval condimentat, dar e si perfect alaturi de carne de miel sau vitel, pregatita la gratar.

Caracteristici

Culoare Rosu
Cupaj Da
Gust Sec
An 2020
Soi Cabernet Sauvignon, Merlot, Saperavi
Regiune Stefan-Voda
Alcool 13,50 %
Litraj 0,75 litri
Origine Moldova